2018. január 10.
2009. december 4-én nyitották meg Csíkszereda bowling pályáját; a nyolcéves évforduló alkalmából a 300 Bowling Club a múlt héten Születésnapi Kupát szervezett, amelynek döntőjét szombaton tartották. A versenyen két kategóriában – igazolt játékosok, valamint amatőrök kategóriában – méretkezhettek meg a bowling szerelmesei.



Bonifert Gábor, a csíkszeredai 300 Bowling Club vezetője elmondta, minden év decemberének elején megszervezik a Születésnapi Kupát, idén nyolcadik alkalommal történt ez meg, hiszen nyolc éve nyitották meg a bowlingpályát Csíkszeredában.

Az akkori híradásokban a megye első pályájaként említették, amelyet 600 ezer eurós befektetéssel építettek fel a városban. A korszerűen kialakított nyolc sávos pályán azóta sokan kipróbálták a gurítást, és számos bowlingversenyt tartottak.

Bonifert Gábor ugyanis megalakította a helyi bowling sportklubot, amely már 5-6 éve országos szinten az A divízióban játszik. Tavaly a magyarországi bajnokságba is beneveztek, ahol megnyerték az ottani B divíziót (NB1-et) és idéntől bejutottak az A divízióba, amelyet ott Szuperligának neveznek. Születésnapi Kupa Az idei VIII. Születésnapi Kupát a múlt héten tartották meg a csíkszeredai pályán. Hétfőtől péntekig zajlottak a selejtezők két kategóriában: igazolt (a Román Bowling Szövetség nyilvántartásában szereplő sportolók) és amatőr játékosok kategóriában.

A szombati döntőre 8-8 játékos jutott tovább, az alábbi eredmények születtek: Igazolt játékosok: első helyen Karamán Ibolya (Septimia S.C.Székelyudvarhely), második helyen Dascalu Bogdan (Csíkszeredai Bowling S.C.), harmadik helyen Rákosi S. Zoltán (Csíkszeredai Bowling S.C.). További helyezések: 4.: Verzár Lóránt (Septimia S.C. Székelyudvarhely), 5.: Verzár Tamás (Septimia S.C. Székelyudvarhely, 12 év alatti), 6.: Ioance Valentin (Csíkszeredai Bowling S.C.), 7.: Tankó Imre (Csíkszeredai Bowling S.C.), 8..: Gábor Csaba (Csíkszeredai Bowling S.C.). Amatőr kategóriában csak csíkszeredai játékosok jutottak a döntőbe: első helyen Bartalis Csongor, második helyen Sirbu Sorin, harmadik helyen Lőrinczi Zoltán végzett. További helyezések: 4. Török Imre, 5. Oltean Corina, 6. Alexandru Ghici, 7 Tompea Gica, 8. András István.

A cikk forrása:
https://szekelyhon.ro/sport/nyolc-eve-nyitottak-meg-csikszereda-bowling-palyajat



<< Vissza
Map
Foglalás
TEL.: 0266 316 380

       12:00 - 22:00-ig


Csíkszereda, Szentlélek u. 41 sz,
Hargita megye